78146

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Potu?ník Václav (e-mailem) --- 15. 8. 2014
Re: Med výrazně chutná po včelím vosku

Pár slov k Vašemu bodu 2.
Problém je v kolísání teploty. Předpokládám, že med byl skladován ve
sklenici "omnia" uzavřené kovovým víčkem. Ve dne se vše zahřeje a v noci
nejprve schladne víčko a na něm se srazí kapky vody, která je vždy v medu
obsažena. Je to obdoba ranní rosy. A pokud je doba dostatečně dlouhá a
rozdíl teplot dostatečně velký, kapky se zvětší tak, že se na víčku neudrží
a skápnou na povrch medu. V tomto prostředí se pak začnou množit kvasinky a
způsobí změnu chuti medu, jak sám píšete.
Pokud nelze skladovat v jiném prostoru, použijte jako uzávěr papírový
ubrousek upevněný například gumičkou. Pokud hrozí napadení například
mravenci, použijte nějakou pevnou silonovou tkaninu nebo tenké prkénko z
měkkého dřeva na ubrousek.
Kvašení medu je nepříjemné, ale kvasinky na rozdíl od bakterií nejsou
lidskému zdraví škodlivé.
Zkrystalizovaný med zahřejte na cca 45 stupňů celsia například v nádobě
s vodou a promíchávejte dokud se krystaly nerozpustí. Pak uskladněte v suché
místnosti s rovnoměrnou teplotou, raději chladnější.
vp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 64646


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu